Életmódguru
2016. május 24.
Nepálban segítettek a sérült gyerekeknek
 
Egy kis csapat jár Magyarországról Nepálban egy természetes gyógymóddal segíteni, köztük két miskolci hölggyel.
 
Székely-Kővágó Tünde, a miskolci Csillagfa Központ megálmodója volt a csapat vezetője, akinek édesapja 2008-as halála jelentette a fordulópontot az életében. A korábbi közgazdász az alternatív gyógymódokkal kezdett komolyabban foglalkozni, amelynek során 2012-ben ismerkedett meg az Access Consciousness eszközeivel, amelynek az alapja a fejet érintő terápia.
A fiával már 2013-ban részt vettek Sri Lankán egy az akkor cunami árváit segítő kezdeményezésben, de az első komolyabb, saját szervezésű útjukra 2016-ig kellett várni. Három barátja csatlakozott hozzá, hogy a nepáli földrengés áldozatait, a sérült, mozgássérült gyerekeket segítsék, az őket nevelő/gondozó felnőtteknek átadják azokat az ismereteket, amelyekkel megkönnyítik a gyerekek mindennapjait. Az utat így sem volt könnyű összehozni, ugyanis nem nagyon sikerült szponzorokat találni hozzá.
– Fantasztikus érzés látni, ahogyan a tudatosság fényében az addigi drámák helyett mást választunk. Nagyon remélem, hogy ez Nepálban is így van. Tudok arról, hogy a gyermekek rendszeresen részesülnek azóta is a kezelésekben, és hogy hatásukra sokat változnak – mondja Tünde.
Hozzáteszi: az életükben fontos szerepet játszik a jótékonykodás. Gyerekeivel együtt olyan gyermekeket és felnőtteket részesítenek Access Consciousness BARS kezelésekben, akik nem tudják maguknak megengedni ezt.
Nepálban nagyon pozitív volt a fogadtatásuk, fantasztikusnak érezték az emberek hozzáállását. Három nyelven kellett a kurzust tartaniuk, amelyen átadták a kezelés tudnivalóit, ami önmagában is nagy kihívás volt.
Jövőre, de lehet, hogy még idén – attól függően, hogyan sikerül szponzorokat találni – Pakisztán az egyik potenciális úti céljuk. A segítő csapat is nyitott, szívesen veszik, ha más masszázsterápiát vagy alternatív módszert is ismernek azok, akik csatlakoznak hozzájuk, illetve, ha lenne, aki professzionális módon dokumentálja az utat.