Életmódguru
Jól leszel, vagy vár betegség? Kerüld el, tudd meg, mire figyelj!

 

Olvasd el, egészséghoroszkópod mit ígér 2015-re, milyen lesz az alap, amire építkezhetsz az esztendőben, illetve mire kell figyelned, hogy jól legyél. Legfontosabb, kritikus periódusaid dátumát is megtudhatod, amikor fokozott a veszélye az egészségi problémák kialakulásának.
 

Kos (III. 21 - IV. 20.)

2015 első felében immunrendszered nem lehet a legerősebb, és sajnos gyakorta utolérhet valamilyen betegség, akár megfázás, akár vírusos probléma. Sajnos még nyáron is előfordulhatnak tüsszentésekkel tarkított napok, most érzékenyebb lehetsz majd a hidegüdítő-ivásra vagy a hűs tavakban fürdésre. Az év második fele már jobban alakulhat, ha fokozottan figyelsz egészségedre. Kritikus periódusaid:

Január 13-február 20. - lelki problémák fenyegethetnek, egyél sötét csokit, tartózkodj levegőn, sportolj!

Május 13-június 20. - megfázás, allergia fenyegethet, erősítsd immunrendszered!

Nyári hónapok - fizikai sérülések esélyesek, légy óvatos!

Szeptember 26-november 12. - fokozott vitaminbevitel, immunerősítés, odafigyelés szükséges.

Bika (IV. 21 - V. 20.)

2015 első felében, talán egy jól sikerült újévi fogadalomnak köszönhetően, vagy talán mert úgy érzed, szervezetedben bujkál valami, Bikaként jobban odafigyelhetsz egészségedre. Immunrendszered, közérzeted, energiaszinted figyelmed fókuszába kerülhet. Valószínűleg becsusszan egy légzőszervi megbetegedés. Az év második fele viszont problémamentes lehet, odafigyelésed meghozza gyümölcsét. Kritikus időszakaid:

Február 21-március 31. - ha ebben az időszakban megfázol, feküdd ki, máskülönben komolyra fordulhat a baj.

Június 25-augusztus 8. - a sérülések veszélye nő, légy óvatos! Emellett ha új orvost választasz, válassz körültekintően!

November 13-december 31. - a megfázást elkerülendő fokozd a vitaminbevitelt, és öltözz melegen!

Ikrek (V. 21 - VI. 21.)

2015-ben irigylésre méltóan jó lehet az egészséged, igaz, fennállhatnak olyan egészségi problémáid, amelyek már egy ideje, akár pár éve is jelen vannak. Ebben az esztendőben, ha utol is ér valamilyen apróbb kellemetlenség az egészségedet illetően, adj egy esélyt az alternatív gyógymódoknak, a gyógynövényes készítményeknek, persze ha nincs eredmény, irány az orvos! Masszázsterapeutához menni viszont nem olyan szerencsés döntés 2015-ben. Kritikus periódusaid:

Április 1-május 12. - kisebb torokprobléma, légzőszervi betegség jelentkezhet, hogy elkerüld, erősítsd az immunrendszered!

Augusztus 9-szeptember 25. - stresszelhetsz, keringési gondjaid lehetnek. Segíthet a relaxáció, a jóga, a nyugtató hatású teák.

Rák (VI. 22 - VII. 22.)

2015-ben egészséged fontosabbá válhat számodra, mint eddig, talán azért is, mert nem mindig szolgál majd jól. A legváratlanabb pillanatokban törhet rád a fájdalom, olykor-olykor lázzal járó betegség is, akár megfázásból, akár fertőzésből eredően. Hogy kondíciód jó legyen, szervezeted pedig erős, figyelj oda étkezésedre fokozottan, illetve állj be egy napi rutinra, mindig azonos alvásmennyiségre, étkezési időpontokra. Kritikus időszakaid:

Május 13-június 24. - felső légúti megbetegedésekre van esély, kerüld a légkondit és a hideg innivalókat!

Szeptember 26-november 12. - immunrendszered sérülékenyebb lehet, erősítsd tudatosan! Emésztőrendszered is rendetlenkedhet, ne terheld meg a gyomrod zsíros ételekkel!

Oroszlán (VII. 23 - VIII. 22.)

Már előre büszke lehetsz jó egészségedre, ám a jó közérzet és a betegségektől való mentesség ne vigyen arra a tévútra, hogy elhanyagold egészséged, mivel azt folyamatosan szinten kell tartani. Ügyelj rá, hogy ne dolgozd agyon magad, ne stresszelj, mert vérnyomásproblémáid lehetnek. Pihenj eleget. és pihentesd a szemed is, ha monitornál dolgozol, pláne, mivel ebben az évben esélyes, hogy romlik majd látásod. Kritikus periódusaid:

Január 13-február 20. - ügyetlenebb lehetsz, sérülésveszély fokozódhat.

Március 16-augusztus 4 - fogproblémák jelentkezhetnek, be kell iktatni egy fogorvos-látogatást.

Június 25-augusztus 8. - emésztőrendszeredre mindenképp fordíts fokozott figyelmet, diétázni érdemes.

November 13-december 31. - nőgyógyászati fertőzés esélyes.


Szűz (VIII. 23 - IX. 22.)

Év elején a téli hónapokban azt érezheted, közérzeted, egészséged nem az igazi, ám nem biztos, hogy a baj forrása testi: lehet lelki is. Érdemes lenne az év első felében utaznod, kikapcsolódnod, testileg-lelkileg feltöltődnöd. Ha ezt megteszed, 2015 második felében energikus lehetsz. Ebben az esztendőben, ha allergiás vagy, sajnos lehetnek kellemetlen élményeid. Kritikus időszakok:

Január 1-január 12. - frontérzékenység jellemezhet.

Február 21-március 31. - fejed gyakran fájhat, látásod romolhat, ezek össze is függhetnek.

Augusztus 9-szeptember 25. - idegrendszered sérülékeny, nehezen bírod a stresszt. Próbáld védeni magad, járj jógázni, relaxálni.
 

Mérleg (IX. 23 - X. 22.)

Alapvetően jó egészségnek örvendhetsz a 2015-ös esztendőben, de ez a pozitív állapot fokozatosan alakul ki, év elején még előfordulhatnak rosszabb napok, amikor idegrendszered. illetve emésztőrendszered - akár egymással összefüggésben - rendetlenkednek. Ennek oka a fáradtság, az ünnepi időszak elég sokat kivehet belőled ugyanis, ezért mindenképpen szánj tudatosan időt a pihenésre, helyezz hangsúlyt a zavartalan alvásra! Kritikus periódusok:

Január 13-február 20. - a stressz ekkor különösen megviselhet. Próbáld ki a meditációt!

Április 1-május 12. - figyelmetlenebb, dekoncentráltabb, ügyetlenebb lehetsz, balesetek lehetősége áll fenn.

Szeptember 26-november 12. - immunrendszered gyenge lehet, turbózd fel szupertáplálékokkal!
 

Skorpió (X. 23 - XI. 21.)

2015 elején fokozottan kell figyelned egészségedre, immunrendszered ugyanis szinte kivonhatja magát a forgalomból, így szervezeted védtelenné válhat a megfázással, az influenzával és a vírusfertőzésekkel szemben. Ha van vérnyomásproblémád, azzal is meggyűlhet a bajod az évben, részben a munkahelyi hajtás miatt is. Fogorvosodnál is visszatérő vendég lehetsz 2015-ben. Kritikus időszakok:

Február 21-március 31. - a hirtelen fellépő, magyarázat nélkül jelentkező lázat ne bagatellizáld el, komoly bajra is utalhat.

Május 13-június 24. - ügyelj a biztonságodra, mert figyelmetlen lehetsz.

November 9-december 31. - vírusfertőzés, illetve nőgyógyászati probléma állhat elő.
 

Nyilas (XI. 22 - XII. 21.)

Sajnos időről időre érezheted magad fáradtnak, kimerültnek, gyengének. Nyáron mindenképp iktass be legalább egy egyszerűbb, szerényebb nyaralást valahol, mert nagy szükséged lehet a kikapcsolódásra, feltöltődésre. Máskülönben kimerült szervezeted megbosszulja a dolgot, immunrendszered pedig nemhogy pajzsként védene, de szitához hasonló módon engedheti át a betegségeket. 2015 alkalmat adhat majd alternatív gyógymódok, kezelések kipróbálására is. Kritikus időszakok:

Január 1-január 12. - legyen ez immunrendszered felrázásának időszaka a téli álomból.

Április 1-június 12. - ha a fentire nem helyezel hangsúlyt, ebben az időszakban lehetsz leginkább kitéve a betegségeknek.

Június 25-augusztus 8. - figyelj oda, mit viszel be szervezetedbe: egy lejárt gyógyszer galibát okozhat, és arra is figyelj, mit eszel, mert olyan étellel találhatod szemben magad, ami romlott, mérgező.
 

Bak (XII. 22 - I. 20.)

Sajnos lelkileg nem biztos, hogy a topon leszel, depressziós tüneteid lehetnek, de ezek legyőzéséért magad is tehetsz. Fogyassz sötét csokit, sétálj nagyokat, szervezz magadnak programokat, legyél szeretteiddel! Akár pszichológushoz is fordulhatsz. Lelki bajaid azért ne hanyagold el, mert testi betegségekben köszönhetnek vissza akár évek múltán. Kritikus időszakaid:

Január 13-február 20. - a szervezeted legyengülhet, megbetegedhetsz valami fertőzés útján. Étkezz jól, és mozogj, például ússz, hogy visszaerősödj.

Május 13-június 24. - légzőszervi megbetegedés állhat elő, óvakodj a légkonditól!

Augusztus 9-szeptember 25. - keringési gondok jelentkezhetnek, sportolj, egyél koleszterinszegényen!
 

Vízöntő (I. 21 - II. 19.)

A 2015-ös esztendőben figyelmetlen lehetsz, és könnyen lehet, hogy elsiklik a figyelmed egy kialakulóban lévő betegség felett. Hogy elkerüld a betegség komolyra fordulását, figyeld jobban a tested üzeneteit! 2015-ben gondot jelenthet nálad a magas vérnyomás is, ami akár összefüggésben is lehet a kialakulófélben lévő problémával. Most különösen nagy figyelmet lenne érdemes fordítanod az étrendedre, mert emésztőrendszered is rendetlenkedhet. Kritikus időszakok:

Február 21-március 31. - balesetek esélyesek, légy óvatos!

Június 25-augusztus 8. - gyomrod rendetlenkedhet.
 

Halak (II. 20 - III. 20.)

Ha nem is fáj semmid, mégis nagy figyelmet tanúsíthatsz szervezeted üzeneteinek, és ezt az egészséged meg is hálálja 2015-ben. Ha eljársz egészségmegőrző kezelésekre, a szakemberek jó tanácsokkal láthatnak el a mindennapokra. 2015 első felében szinte újjáépül a szervezeted, hála a ráfordított időnek, energiának és pénznek. Ne feledd jó szokásod nyár után sem, hogy az évet makkegészségesen zárhasd decemberben. Kritikus időszakok:

Április 1-május 12. - felső légúti panaszok esélyesek. Vigyázz a tavaszi öltözködésre, ne tévesszen meg a napsütés!

November 9-december 31. - légy óvatos, ebben a periódusban több kisebb-nagyobb sérülés esélyes.